Hromadné třídní schůzky

  • 1. stupeň - od 15:00 do 17:00
  • 2. stupeň - od 15:30 do 17:00
Vratimov 23. 4., Horní Datyně 25. 4.
Koronavirus  

Vzhledem k výraznému šíření onemocnění COVID-19 na území Itálie (cca 4 000 případů) a skutečnosti, že dominantní počet nakažených osob v České republice se nakazilo při svém pobytu na území Itálie, Ministerstvo zdravotnictví 6. 3. 2020 vydalo nové mimořádné opatření.

"S okamžitou platností se nařizuje všem osobám s trvalým pobytem v České republice, které se v období od 7. března 2020 navrátí z pobytu na území Itálie do České republiky, aby bezprostředně po návratu do České republiky oznámily tuto skutečnost svému praktickému lékaři, a to telefonicky nebo jiným vzdáleným způsobem (mobilní aplikace, e-mail, skype apod.), tedy bez osobního kontaktu.


Dále se nařizuje praktickým lékařům, aby u osob s trvalým pobytem v České republice, které se v období od 7. března 2020 navrátí z pobytu na území Itálie do České republiky, rozhodli o karanténě v délce 14 dnů.


Karanténou se rozumí především oddělení zdravé osoby od ostatních osob s cílem zabránit přenosu infekčního onemocnění v období, kdy by se toto onemocnění mohlo šířit. Za porušení karantény hrozí ze zákona o ochraně veřejného zdraví pokuta až 3 miliony Kč. Praktický lékař v případě výskytu onemocnění COVID-19 je oprávněn karanténu prodloužit. Osoby v karanténě mají nárok na nemocenskou. V případě dobrého zdravotního stavu zaměstnanců a jejich zájmu o práci na dálku, vyzýváme zaměstnavatele, aby v této mimořádné situaci vycházeli vstříc a domluvili se se zaměstnanci na možnosti pracovat z domova."

Toto opatření již má jasný a konkrétní dopad do práv a povinností jednotlivých dětí/žáků/studentů a zaměstnanců a musíte se jím řídit. Doporučuji tedy všechny zaměstnance a zákonné zástupce o opatření informovat.

Pokud se během příštího týdne zúčastní výuky někdo, o kom prokazatelně víte, že na něj dopadá výše uvedené opatření, postupujte dle § 7 odst. 3 zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, jako při předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění.

Pokud někdo plánuje cestu do Itálie, až se vrátí, musí nuceně zůstat v karanténě po konzultaci se svým praktickým lékařem.

 

MŠMT: Mimořádné opatření a karanténa - dokumenty ke stažení ZDE

Porazili jsme 42 škol z Ostravy a okolí  
Zobrazit více
Lehkoatletické závody žáků 2. stupně ve školním roce 2018/2019  

Letošní 11. ročník atletických závodů pro žáky 2. stupně základních škol z regionu Slezská brána se konal 24. května a již druhým rokem proběhl na stadionu TJ Slezan Frýdek-Místek. Kolektiv atletů z TJ Slezan se tak stal opět spolu se ZŠ Vratimov - Datyňská a dobrovolným svazkem obcí Region Slezská brána spoluorganizátorem této akce.

Umělohmotná dráha a zázemí tohoto areálu na jedné straně zvýšily sportovní úroveň závodů, na druhou stranu zde chyběli fanoušci z řad současných i bývalých žáků a rodičů, kteří dávali závodům při pořádání v dřívějších ročnících na stadionu ve Vratimově ten správný náboj.

Kromě pořadatelské školy, tj. ZŠ Vratimov - Datyňská, se závodů zúčastnilo všech dalších šest škol, které mají žáky navštěvující 2. stupeň. Konkrétně šlo o ZŠ Paskov, ZŠ Sedliště, ZŠ Šenov, ZŠ Vratimov - Masarykovo náměstí, ZŠ Raškovice a ZŠ Morávka. Děti 6. - 9. ročníků závodily celkem v pěti disciplínách: běhu na 60/100m, běhu na 800m/1500m, skoku dalekém, hodu kriketovým míčkem a štafetě na 4 x 400m. Umístění bylo ohodnoceno od 7 do 0 bodů.

Závody zahájil předseda svazků obcí Region Slezská brána a zároveň starosta Paskova pan Petr Baďura a po něm krátce promluvily také starostka obce Morávka Mgr. Gabriela Daňková a ředitelka ZŠ Datyňská Mgr. Darja Kuchařová. Hlavní rozhodčí závodů p. Josef Nejezchleba z TJ Slezan F-M na závěr zahájení seznámil všechny závodníky s organizačními podmínkami vlastního průběhu.

Největším favoritem byla podobně jako v minulých letech opět ZŠ Šenov. Po dvou běžeckých disciplínách s ní ale držela zdárně krok ZŠ Vratimov - Datyňská. Zlom nastal po hodu kriketovým míčkem a štafetách, ve kterých už šenovští atleti dominovali a nenechali si vzít třetí vítězství v řadě za sebou. S výsledkem 201 bodů právem získali vítězný pohár. Na 2. místě skončila ZŠ Vratimov - Datyňská (174 b). Oproti loňskému 5. místu si velmi polepšila ZŠ Raškovice (155 b), která skončila na 3. místě. 4. místo patřilo ZŠ Paskov (136 b). Příliš se nedařilo atletům ze ZŠ TGM Vratimov, kteří skončili na 5. místě (114 b). Šesté místo obsadila ZŠ Sedliště (50 b) a na sedmém místě se umístila ZŠ Morávka (38 b).

Vyhlášení výsledků uváděl hlavní rozhodčí a vedoucí organizačního týmu z TJ Slezan pan Josef Nejezchleba. Vlastního předávání medailí úspěšným žákům se ujali: místostarosta Vratimova
Bc. David Böhm a starostka Morávky Mgr. Gabriela Daňková.

Během závodů žáci podávali výborné atletické výkony, sportovci si sáhli na dno svých fyzických i psychických sil. Odměnou jim byl kromě medaile jistě také pocit, že překonali samy sebe, což je nejen ve sportu, ale i v životě určitě důležité.

Atletických závodů se účastnilo okolo 280 žáků, a tak se tato akce spolu s lehkoatletickými závody pro 1. stupeň stala již tradičním a nejpočetněji obsazeným vyvrcholením celého cyklu školního roku sportovních soutěží, které jsou pořádány pro základní školy v regionu Slezská brána.

 

Mgr. Jana Biolková - organizátorka za ZŠ Vratimov – Datyňská

Ing. Miroslav Lysek – projektový manažer Regionu Slezská brána

 

Fotogalerie I

Fotogalerie II

 

 


  • odkaz Zápis do 1. ročníku
  • odkaz Online žákovská
  • odkaz Školní družina
  • Informace o škole
    • IČO: 47861665
    • č. ú.: 1684240359/0800
    • Platby pro rodiče: 1142002006/2700
    • e-mail: info@zsvratimov.cz
    • tel.: 596 732 002
    • datová schránka: v9f2gst
    • Základní škola VratimovDatyňská 690, 73932, Vratimov
  • Online žákovská

    Elektronická žákovská knížka

     

  • SmartClass

  • Poslední příspěvky
  • Odkazy

    Projekty školy
    >>>>>>>>>>